Over mij

Mijn naam is Wilmar Hasselaar. Ik ben osteopaat en eigenaar van Osteozorg. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut in 2006 heb ik veel ervaring opgedaan binnen de  fysiotherapie en sportfysiotherapie. Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij het helpen van cliënten merkte ik echter al snel de vele beperkingen van de gedoceerde visie en werkwijze die mij werd aangereikt. Het viel mij op dat de fysiotherapie zich erg beperkt tot oefentherapie en een 'hands-off benadering: een werkwijze die mijns inziens te weinig resultaten oplevert. Verkrampingen en blokkades in het lichaam kunnen veel effectiever met de hand opgespoord en losgemaakt worden, dan met oefentherapie. Oefentherapie is in sommige situaties heel belangrijk, maar ook dan geldt dat alleen soepele structuren optimaal trainbaar zijn!!

Specialisatie als osteopaat

Stap voor stap ontwikkelde ik op basis van feedback van cliënten een eigen behandelwijze die hele positieve effecten liet zien. Ik zocht lange tijd naar een verklaring voor mijn manier van behandelen en het effect ervan. Pas toen ik mij ging verdiepen in het zelfgenezend vermogen van het lichaam, kwam ik erachter dat mijn visie en werkwijze veel overeenkomsten hadden met die van de Osteopathie. Dat was een enorme openbaring. De theoretische fundering van de geweldige effecten die ik in de praktijk zag, bleek al te bestaan! In 2015 ben ik afgestudeerd als osteopaat aan de International Academy of Osteopathy in Zeist. Over deze aanvullende kennis en de effecten in de praktijk ben ik zeer enthousiast.

Mijn visie

Alles in het lichaam is verbonden door middel van bindweefsel of fascie. Fascie bevindt zich om de gewrichten, om alle botten, om de zenuwen en bloedvaten, in en om de spieren en om de organen. In de fascie kunnen verklevingen en verkrampingen ontstaan. Verkrampingen in de spierfascie worden triggerpoints genoemd. Maar zo kent men ook verklevingen van fascie om de organen of gewrichten. De soepelheid en beweeglijkheid van gewrichten, spieren, zenuwen, het vatenstelsel en organen is het uitgangspunt van mijn onderzoek. Bewegingsverlies van fascie kan ontstaan door overbelasting, stress, een operatie, ontstekingen, trauma's etc. Het gevolg is een belemmering van de aanvoer van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen, en een beperking van de afvoer van afvalstoffen. Dit leidt tot pijn, afname van vitaliteit en een vertraagd herstel.

Wat ik doe..

Het is mijn taak om te analyseren welke verkrampingen of verklevingen uw klachten veroorzaken. Diepgaande kennis van de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie is hiervoor noodzakelijk. Een slecht functionerende darm kan bijvoorbeeld lage rug pijn veroorzaken. Een blaas die niet goed kan bewegen in het bekken, kan leiden tot frequent urineren. Een geblokkeerd gewricht veroorzaakt vaak pijn door het ontstaan van triggerpoints in omringende spieren. Kortom: alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Mijn doel is niet het bestrijden van het symptoom, maar het opsporen en wegnemen van de oorzaak van de klacht.

In de praktijk

Indicaties die ik vaak in de praktijk tegenkom zijn (chronische) rug- of nekpijn, hoofdpijn, migraine, whiplash, uitstralende pijn in arm of been, slechte darmwerking, incontinentie, obstipatie en pijnklachten ten gevolge van verklevingen na operaties. Ook behandel ik vaak mensen met onbegrepen klachten die vastlopen in het medische circuit. Verder behandel ik ook baby's die klachten ondervinden zoals; reflux, buik krampen, voorkeurspositie, persen en huilen

Meteen een afspraak maken in Wageningen?

Zoek contact