Ervaringen van cliënten

Gabriëlla Veldhuizen (35 jaar)

Bil- en beenpijn, klachten na schouderoperatie

Na een val van de trap in januari 2021 bleef ik tien maanden lang dagelijks met bil- en beenpijn lopen. Verschillende fysiotherapie technieken werkten niet, de pijn bleef en werd soms zelfs nog heftiger. Ik was radeloos. Die bewuste morgen in oktober 2021 werd ik weer wakker met pijn en dacht dit kan niet langer... Via Google kwam ik bij Wilmar terecht... Hij is begonnen met de rug/bil/been zone, daar zat de ergste pijn... Daarna heeft hij mijn schoudergebied nog behandeld naar aanleiding van een schouderoperatie in oktober 2020. Hij is de held van 2021! De behandelingen waren pijnlijk maar zo de moeite waard! Zo blij dat je mij hebt kunnen helpen! Wilmar, nogmaals bedankt! Ik ga 2022 pijnvrij beginnen! :D Duizendmaal dank!.

 

Michiel Mulder

Bekken klachten

Wilmar heeft mij van heel veel klachten af kunnen helpen. Ik heb meerdere “specialisten” gezien en niemand pakte echt goed door. Wilmar wel. Hij zet zich flink in om je beter te maken. En is echt 1 van de beste die ik ooit heb gezien. Ik ben een atleet en heb veel begeleiding gezien van top therapeuten maar Wilmar overtreft ze allemaal. Ik liep met chronische bekken klachten en niemand kon wat voor mij betekenen. Niemand pakte door. Wilmar heeft me door zijn inzet en pijnlijke behandelingen voor 80% procent van de pijnklachten afgelopen. Voor de overige 20% is waarschijnlijk een operatie nodig. Het betreft waarschijnlijk een sporters hernia en die is alleen op te lossen in mijn geval met een operatie. Ga naar Wilmar als je je leven weer terug wilt en weigert om met chronische pijn te leven. Ik ben hem eeuwig dankbaar.

 

Marius Boon (68 jaar)

Rugpijn

Een rug als een plank, zeurende pijn onderin en af en toe een gemene scheut. De racefiets bleef in de schuur. Veters vastmaken, iets oprapen, de kleinkinderen aankleden waren een bezoeking. Zo stond ik er tot een tijdje geleden voor. Het was jaren geleden begonnen met een pijntje hier, een pijntje daar. Geen hernia, oordeelde een manueel therapeut, maar wat was het dan wel? Ik ben 68 jaar en heb sportief geleefd. Ik kon toch nog niet op zijn? Chiropractie en fysiotherapie boden geen soelaas.  Uiteindelijk kwam ik terecht bij Wilmar. Triggerpoints en daardoor spierstrengen en -verhardingen waren volgens hem mijn plaaggeesten. Al bij de eerste behandeling voelde ik dat dit anders was dan alles ervoor en kreeg ik vertrouwen. Met geduld en volharding ging Wilmar aan het werk, ik had veel oud letsel en dat maakte het niet eenvoudig. Maar de aanhouder heeft gewonnen, mijn spieren en wervels kwamen los. Ik ben weer begonnen met fietsen en oefen volop.  Bukken en veters vastmaken doe ik gedachteloos. Mijn kleinkinderen kunnen weer op me rekenen. Ik heb mijn leven terug. Wilmar bedankt.

 

Inge van den Burg

Rugpijn en hielspoor

Dit is een praktijk met vakkundige mensen. Na jarenlang rugklachten en hielspoor te hebben gehad ben ik vrijwel pijnvrij. Ferdinand en Wilmar verstaan hun vak, en allebei op hun eigen manier. De behandelingen zijn af en toe pittig, maar het zorgt er wel voor dat de ergste pijn verdwijnt. Aangezien de klachten wel bleven terugkomen ben ik overgestapt op de behandeling van Nienke (Emotie als medicijn) en daar heb ik de laatste forse stappen gemaakt. Ik wil Wilmar, Ferdinand en Nienke dan ook hartelijk bedanken.

 

Henny Hoekstra (72 jaar)

Pijn in heup en been

Na een schaatsongeluk 15 jaar geleden waarbij ik een dubbele bekkenbreuk opliep, kreeg ik in de loop van de tijd steeds meer klachten aan mijn rechterheup en been. De laatste 2 jaar kwamen daar nog nachtelijke, zeer pijnlijke krampaanvallen bij, waardoor ik bijna bang werd om te gaan slapen.
Fysiotherapie hielp niet, voor mijn gevoel had ik voor mijn klachten een heel andere benadering nodig. Via de zoekterm ‘triggerpoints’ stuitte ik op Wilmar Hasselaar, waarbij vooral zijn werkwijze van ‘hands on’ mij deed besluiten contact op te nemen. Wilmar constateerde dat er sprake was van een volledig verstijfde heup en vele triggerpoints in bil- en beenspieren. Ook de rechtervoet was stijf en had daardoor een verkeerde stand aangenomen.
Na enkele zeer intensieve behandelingen kreeg Wilmar het voor elkaar dat ik mijn heup weer normaal kon buigen. In volgende behandelingen heeft hij alle spieren in de keten aangepakt en ook mijn enkel en voet waardoor mijn tenen nu niet meer verkrampt zijn. De behandelingen waren zeer pijnlijk, maar de nachtelijke krampen zijn verdwenen en ik ben sinds het ongeluk niet meer zo soepel geweest. Wilmar ik ben je bijzonder dankbaar voor wat je gedaan hebt!

 

Caroline van der Ven (54 jaar)

Pijn in bekkengebied

Al vele jaren had ik wat klachten in het bekkengebied: heupen, liezen, rug en alle spieren daaromheen. Ik kon daar gewoon mee werken en sporten, tot het 4 jaar geleden helemaal mis ging. Alles deed veel pijn: zitten, liggen, staan, lopen. De afgelopen jaren heb ik bijna alles geprobeerd wat je kunt bedenken, met wisselend en niet blijvend resultaat. Ten einde raad weer eens zoekend op internet kwam ik Triggerpointtherapie tegen, en ben daar nog steeds heel blij om! Al na een paar behandelingen bij Wilmar waren de heftigste klachten weg. Wilmar weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen (die soms heel ergens anders zit dan waar je hem verwacht). De behandelingen zijn zeer pijnlijk maar helpen wel. Omdat Wilmar dacht dat mijn bekken en rug niet recht stonden heeft hij me doorverwezen naar een orthomanueel arts. Voor mij heeft dat heel goed gewerkt: de één die alles recht zet, en de ander die de spieren eromheen aanpakt. Ik ben nog steeds onder behandeling, omdat er zoveel vast is gaan zitten in de loop der jaren. Af en toe ondersteunt Ferdinand het losmaken van de spieren met dry needling en ook die combinatie werkt goed. Stukje bij beetje begint het allemaal beter te voelen en kan ik weer steeds meer, soms dingen die ik al jaren niet meer kon. Wilmar, ik ben je de rest van mijn leven dankbaar!

 

Ans Melis-Duitsers (68 jaar)

Rugklachten met uitstraling naar bil
Door een ernstig auto-ongeluk en drie zware operaties had ik langdurig pijnklachten in mijn rug met uitstraling over de linkerbil. Liggen op mijn rug was pijnlijk en bij de dagelijkse bezigheden gaf het belemmeringen. Verschillende fysiotherapeuten en osteopaten hebben me hiervoor behandeld, helaas zonder resultaat.
Na de derde behandeling door Wilmar, die vol overgave en intensief mijn rug en linkervoet behandelde en daarbij uitleg gaf, werden de pijnklachten al behoorlijk minder. De beweeglijkheid en vooral de energie namen aanzienlijk toe en het herstel ging na de volgende behandelingen die volgden nog meer vooruit.
Voor mij een enorme verademing, waarvoor ik Wilmar, die voor mij zeer prettig, begripvol en deskundig overkomt, ontzettend dankbaar ben.

 

Ita van Herwijnen (64 jaar)

Veel beperkingen na een knieoperatie

In november 2014 heb ik een tweede nieuwe knie gekregen. Direct na de operatie had ik heel veel pijn. De knie wilde niet buigen en ik kon ook niet meer zitten. Toen ben ik in het ziekenhuis zes maanden lang 2x in de week 1 uur op een speciale afdeling voor knieën op therapie gegaan maar zonder resultaat. Ik had nog steeds veel pijn bij buigen en zitten. Ik kreeg het advies veel pijnstillers te slikken met als gevolg ontstoken maag slijmvlies en slokdarm ontsteking. Daarna ben ik nog twee maanden onder behandeling geweest bij een andere therapeut, maar de pijn nam steeds meer toe. Door te zoeken op internet kwam ik bij Wilmar terecht. Al bij het eerste bezoek ontdekte Wilmar dat de oorzaak een hamstring was. Na 3 behandelingen, wat heel pijnlijk was, kon ik weer goed lopen, maar toen begon het andere been met de zelfde klachten. Met nu een paar behandelingen verder kan ik weer goed lopen, traplopen, bukken, zitten en fietsen wat ik voorheen niet meer kon.
Wilmar, hartelijk dank dat je mij zo goed behandeld hebt. Als ik weer klachten krijg weet ik waar ik voor een goede behandeling naar toe moet gaan.

 

Monique Schoonebeek (50 jaar)

Frozen shoulders

De uitleg van- en zoektocht naar een eigen behandelwijze, die ik las op Wilmar’s site, maakten mij nieuwsgierig en deden mij besluiten om een afspraak te maken. Nog steeds ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Wilmar weet heel veel over de anatomie, spieren en organen; hij kan veel uitleggen, kan mijn vragen beantwoorden en hij denkt mee. Op mij maakt hij een heel vriendelijke, deskundige en gedreven indruk. Ik heb een frozen shoulder links en heb restklachten van een frozen shoulder rechts. Ik was op zoek naar een goede therapeut, omdat mijn linker schouder, na vele maanden (en het netjes opvolgen van het advies van een orthopeed) nog pijn deed en enorm vast zat. Daarbij verergerden de restklachten van mijn rechter schouder. Ik maakte me grote zorgen dat ik rechts wéér een frozen shoulder zou krijgen. Door de behandeling heb ik vertrouwen dat het niet meer zover komt. De behandeling van Wilmar is een combinatie van zijn kennis van osteopatie, triggerpoint therapie en fysiotherapie en dat werkt! De behandelingen zijn pijnlijk en intensief, ook dagen erna voel ik me beurs, maar ik merk verbetering! Ik krijg langzaam(dat past bij deze hardnekkige klacht) meer bewegingsvrijheid in mijn linker schouder en ervaar aanzienlijke(!) pijnvermindering in mijn rechter schouder. Dank je wel daarvoor, Wilmar!

 

Sandra van Dok (44 jaar)

Ischias: pijn in bil en been, tintelingen voet.

Rare rugklachten die een beetje wat van ischias weg hadden. Dat had ik. Tintelingen in mijn voet, pijn in kuit, been, bil en knieholte. Lang staan ging voor geen meter meer. En op een gegeven moment deed elke stap met mijn linkerbeen zeer.
Door een tip bij Triggerpointtherapie terecht gekomen en wat een opluchting is dat! Onvervaard gaat Wilmar aan de slag met mijn rug, buik, linker bil en verstuikte enkel. Bizar hoe hij gelijk de pijnpunten vindt en flink onder handen neemt. Na een struikelpartij in een café (twee maanden geleden) verstuikte ik flink mijn enkel en dat blijkt nu allerlei gedoe te hebben veroorzaakt in mijn been en rug.
Hoewel ik tijdens de behandeling soms erg mijn best moet doen om niet teveel te grommen en te zuchten is het effect enorm. Al na twee behandelingen is het resultaat immens. De pijn is grotendeels weg, de tintelingen in mijn been zijn over en ik kan weer gewoon alles doen. Mijn been hoort weer bij de rest van mijn lijf. Ontzettend bedankt Wilmar!

 

Mariska van Leeuwen (37 jaar)

Pijn rondom staartbeen

Inmiddels vier behandelingen geleden, stapte ik voor het eerst de praktijk van Wilmar binnen. Op een pijnschaal van 1 tot 10 hing mijn pijn tegen de 8 aan.
Na drie kinderen te hebben gebaard in 2006,2008 en 2012 met daarbij een hernia in 2010 en een dubbele beschadiging op L5-S1 in 2013, weet ik inmiddels wel iets van pijn af. Ook had ik al verschillende therapie geprobeerd. Van osteopathie, neuroloog tot fysiotherapie. Helaas bleef ik met een gigantische pijn in mijn onderrug zitten. En sporten verergerde mijn klachten.
Mijn klachten zaten vooral rondom mijn staartbeen/ stuitje. Ook mijn heupen waren enorm gevoelig. Ik werd vaak s ’nachts wakker, omdat mijn spieren in mijn onderrug heel stijf aanvoelden. Ook kon ik s’ochtends met moeite mijn voeten afdrogen na het douchen. Mijn jongste dochter tillen kostte me veel energie en ook veel verdriet. Mijn psychisch welbevinden werd er niet beter van...
Wilmar ging bij de eerste sessie direct op zoek naar de oorzaak. Het werd snel duidelijk dat er meer dan alleen fysieke klachten aanwezig waren. De eerste drie behandelingen waren naar mijn idee nodig om me inzicht te geven en mij meer bewust te laten worden van mijn lichaam. Blokkades werden opgeheven zowel fysiek als emotioneel, gigantisch vastzittende spieren werden losgemaakt. Dit ging overigens niet altijd zonder een traan. Wilmar heeft niet echt fluwelen handschoentjes aan, maar wel een enorme complete kennis van het lichaam. Ik vertrouwde hem direct. Zijn manier van behandelen voelde als respectvol en effectief.
Ik voel me inmiddels door Wilmar zijn behandelingen veel energieker/vitaler en andere delen van mijn lichaam voelen zoveel prettiger aan. Nek, rug en heupen. Mijn staartbeentje stond scheef naar links en hierdoor werd waarschijnlijk alles uit zijn verband getrokken en veroorzaakte mij veel pijn. Nu bevindt het staartbeen zich weer in de goede positie en heb ik veel minder pijn.
Vanochtend stond ik onwennig op, maar zonder pijn in mijn voeten tijdens het afdrogen en ook tilde ik mijn dochtertje zomaar op zonder pijn.
Eindelijk na zoveel jaren zonder pijn. Wat ben ik blij dat ik jou ben tegengekomen Wilmar. Dank je wel! Ik gun elke vrouw die een kindje heeft gebaard jouw kennis toe.

 

Robert Melief (55 jaar)

Sportblessure aan schouder en arm

Een sportblessure aan mijn schouder en arm, waarvan ik uit ervaring dacht dat het herstel weken zou duren, was met drie behandelingen in twee weken genezen. Zijn kennis van zaken, focus en vermogen om dieper te kijken maken hem tot een bijzonder adequaat behandelaar. Zijn vakmanschap is zeldzaam. Ik voel me erg geholpen. De behandelingen verricht door Wilmar zijn effectief.

 

Kitty van Weelderen (51 jaar)

Frozen shoulder

Ik had al heel lang last van mijn linker schouder en na klassieke fysiotherapie en oefeningen zonder resultaat kwam ik terecht bij een privé kliniek. Na echo's, injecties en zelfs een MRI scan was het niet duidelijk wat er met mijn schouder aan de hand was met als gevolg ook geen diagnose.Het advies was kijkoperatie. Dat heb ik dus niet gedaan. Maar was echt teneinde raad, want ik had zoveel pijn aan die schouder zodat ik mijn arm bijna niet meer bewegen.
Op advies van een kennis ben ik bij Wilmar terecht gekomen en na de eerste behandeling wist ik al dat ik bij de juiste persoon was. Zijn manier van behandelen vond ik gelijk heel bijzonder. Hij stelde bij mij de diagnose Frozen Shoulder en wel een behoorlijk verwaarloosde!! Hij behandeld zeer intensief en het is soms ook wel pijnlijk, maar het resultaat is de moeite waard.
Ik was al vrij snel van de ergste pijn verlost. Op dit moment gaat het boven verwachting goed met mijn schouder en ben allang pijn vrij. Ik zal ook iedereen met dergelijke klachten deze behandeling aan raden. Wilmar heel erg bedankt!

 

Alexander Koene (48 jaar)

Liespijn

Ben zeer tevreden met de resultaten na behandeling door Wilmar. Ik ben lange afstand sporter (marathon, dualtlon) en had jarenlange een vage pijnlijke blessure in mijn linkerlies. Diverse langdurige fysiotherapie en triggerpointtherapie series bij andere triggerpoint therapeuten hielpen niet echt/blijvend. Wilmar heeft me in drie behandelingen van alle klachten afgeholpen. Was soms pijnlijk en dagen na de behandeling nog beurse spieren, maar zeer effectief. Nu na twee maanden ben ik nog steeds blessurevrij. Ook zijn aanvullende kennis vanuit de osteopathie was relevant voor mijn klacht.

Echt top. Wilmar bedankt!

 

Jan van Beek (54 jaar)

Liesblessure

Enkele maanden geleden kreeg ik last van een liesblessure. Waarschijnlijk heb ik deze opgelopen door na de zomervakantie te fanatiek van start te gaan met de sport die ik beoefen: spinning. De pijn hinderde bij het dagelijks functioneren. Wandelen was al niet prettig, maar de trap oplopen was heel lastig. De huisarts adviseerde om een paar weken niet te sporten en dan weer eens te kijken hoe het zou gaan. Inderdaad zakte de pijn aanvankelijk, maar na lichte belasting kwam deze alweer terug. Ik had nooit eerder een liesblessure gehad, maar van anderen begreep ik dat zo’n blessure best hardnekkig en lastig te behandelen kan zijn.
Van iemand die stoelmassage geeft kreeg ik de tip om eens te kijken naar triggerpoint therapie. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat ik op diverse websites las sprak me aan, en ik dacht: laat ik het maar eens proberen. Ik heb gebeld met de vestiging in Utrecht van Triggerpointtherapie Nederland en kwam zo terecht bij Wilmar Hasselaar (collega van Nienke Feberwee), die me vier keer heeft behandeld. Sommige handelingen die hij heeft verricht waren wel enigszins pijnlijk, maar ik moet zeggen: het effect was direct merkbaar. Al na de eerste behandeling was de pijn in de liesstreek een stuk minder, en na de tweede behandeling kon ik weer voorzichtig mijn spinninglessen oppakken. Na de derde behandeling gaf Wilmar aan dat hij verwachtte dat de oorzaak van de pijn was weggenomen. We hebben toen een paar weken gewacht om te kijken hoe het zou gaan als de belasting zou worden opgeschroefd. De klachten kwamen niet meer terug. Wilmar heeft toen nog een nabehandeling gegeven, en daarbij ook mijn onderrug behandeld, die altijd wat stijf aanvoelt.
Ik ben nu weer een paar weken verder en doe eigenlijk weer alles, zonder dat de pijn is teruggekomen. Ik ben blij verrast van de effectiviteit van de triggerpointtherapie, en dankbaar dat iemand me op het bestaan er van heeft gewezen. Ik vermoed dat ik zonder deze therapie nog wel aan het tobben zou zijn met mijn lies. Wat ook prettig is, is dat mijn ziektekostenverzekeraar de behandelingen zonder discussie 100% heeft vergoed. Mocht ik nog eens ergens spierklachten krijgen dan weet ik nu waar ik voor een goede behandeling terecht kan!

 

Corry Wichards (64 jaar)

Spierpijn en reuma

Via een advertentie die me erg aansprak, ben ik bij Wilmar terecht gekomen. Ik had allerlei lichamelijke klachten van spierpijn, eczeem tot reuma, na een aantal intensieve behandelingen, waar ik heftig op reageerde, knapte ik na 6 behandelingen weer helemaal op. Pijn weg en klachtenvrij. De behandeling was soms pijnlijk, maar Wilmar doet zijn werk intensief en hij heeft zijn doel bereikt, waar ik heel tevreden over ben. Hartelijk dank Wilmar en ga zo door met je behandel methoden, het werkt!!

 

Caroline Mijnhout (31 jaar)

Pijn aan rug, nek, schouders en armen

Ik kampte jarenlang met nek-, schouder- en rugklachten en moest zelfs een paar maanden stoppen met werken vanwege RSI. Ik ben vanaf toen onder behandeling geweest van meerdere fysiotherapeuten, shiatsutherapeuten en een acupuncturist. Na diverse up- en downs constateerde ik op een gegeven moment dat mijn oude RSI- klachten weer genadeloos terug waren gekomen. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe behandelmethode en kwam bij Wilmar terecht. Ik heb nooit eerder zo'n intensieve therapie ondergaan, met verbluffende resultaten! Binnen een aantal behandelingen kwam een hardnekkige blokkade in mijn linkerschouder naar boven waar ik mij voor de behandelingen bij Wilmar niets van kon herinneren en die ik had opgelopen toen ik als 2,5 jarige peuter was uitgegleden in het zwembad en mijn arm uit de kom was geraakt. Sindsdien is het snel beter gegaan. Nadat mijn rug, schouders, nek en armen jarenlang vast hebben gezeten, voel ik nu eindelijk hoe het is om me echt vrij te bewegen. Super!

 

Oeds de Kroon (66 jaar)

Pijn aan rug, nek, schouders en armen

Door een vriend werd ik geattendeerd op de afwijkende vorm van fysiotherapie, die bij hem, als cliënt, zeer succesvol had gewerkt na aanleiding van het sportspreekuur. Inmiddels deel ik die ervaring, niet werken met allerlei instructies en met toestellen, maar zeer intensief werken met het lichaam van de cliënt. Echt weer leren bewegen door intensief directe begeleiding en de spieren te activeren. Daarnaast heb ik de benaderingswijze erg leren waarderen, dus uitvoerig uiteenzetten wat er gebeurd en waarom, dit schept vertrouwen. Nu de behandelingen zijn voltooid kan ik veel beter en meer bewegen dan mijn orthopeed mij had voorspeld. Ik ben ervan overtuigd dat dit door deze specifieke behandelingswijze van Wilmar is bereikt.

 

Cees Gaasbeek (59 jaar)

Pijn na meniscusoperatie

Na een operatie aan de binnen meniscus, geen stabiliteit en souplesse en ook pijnlijke bovenbenen als gevolg. Na diverse behandelingen d.m.v. oefeningen bij een fysiotherapeut werden de klachten alleen maar erger. Hiermee gestopt en via het Sportspreekuur bij T.V. Spitsbergen bij Wilmar gestart met behandelingen. Tot mijn grote verbazing na enkele behandelingen klachtenvrij.
Wilmar bijzonder bedankt hiervoor.

 

Gonny (65 jaar)

Rugpijn

Sinds een jaar of zes heb ik rugklachten en alle daaruit voortvloeiende problemen. Acht jaar geleden heb ik lichamelijk roofbouw gepleegd op mijn lichaam, druk, druk, druk, koppie leegmaken, maar wèl doorgaan...ook met best wel zware lichamelijke klussen, mij krijg je er niet onder..... Na twee jaar kreeg ik last van mijn rug, dus naar de fysio. Hij dacht dat het met een paar sessies wel weer over zou zijn, maar dat was ijdele hoop. Het ging niet over, werd alleen maar erger.
Ik heb maanden gekend dat ik met moeite en pijn een paar honderd meter kon lopen naar de brievenbus, me aan de trapleuning omhoog moest trekken om op de eerste verdieping te komen, moeite had met bukken en ertegen opzag een boodschap te moeten gaan doen in het dorp. In de afgelopen zes jaren heb ik tig verschillende therapieën en behandelingen ondergaan, soms met tijdelijke verbetering. Heb alles geprobeerd waarvan ik maar dacht en hoopte dat het me zou kunnen helpen, want iedere dag opstaan met rugpijn waardoor ik ook problemen kreeg met lopen is heel frustrerend, terwijl je wel vooruit wilt. Foto’s van mijn rug en bekken gaven ook geen uitkomst, m.a.w. er was niks te zien, geen hernia, versleten heup or what ever. Bovendien belemmerde “deze handicap” me om van het leven te genieten, wilde wel, maar ging niet altijd. Op een gegeven moment kreeg ik nieuwe pijnen erbij, terwijl ik onder behandeling was, onverklaarbaar voor mij.
Met dit gegeven ben ik gaan zoeken op het internet. Heb toen Wilmar gebeld en kon al heel snel een afspraak maken, hij begreep de “urgentie”. Zijn reactie bij mijn eerste consult was: “ je zit helemaal vast”. Dit had ik al jaren geroepen en geen enkele behandelaar kon er wat mee en nu was er eindelijk iemand die het direct zelf constateerde!
Inmiddels ben ik heel wat behandelingen verder, iets wat er immers al járen zit is niet één, twee drie weg, we zijn nu aan het afbouwen maar er is nog steeds vooruitgang. Wilmar weet gelijk de triggerpoints te vinden en pakt deze aan, echt niet zachtzinnig, maar daar gaat het niet om, het gaat bij hem en mij om het resultaat. Bovendien vraagt hij steeds naar mijn ervaringen en haakt daar dan op in met zijn behandeling. Bij mij zat alles vast, ik was één grote knoop, niet alleen rug, maar ook benen etc. Ik begrijp nu dat alles met elkaar te maken heeft. Heb ook een behandeling gehad met dry needling door Ferdinand, zijn reactie, toen hij me behandelde, was: “je bent nog stijver dan een stuk hout”, haha, maar klopte helemaal.
Inmiddels zijn mijn klachten zó verminderd dat ik weer van alles kan, in de tuin werken, shoppen, auto rijden, genieten van fijne dingen met familie en vrienden zonder die constante pijnen en pijnstillers. Ik word geen twintig meer, hoeft ook niet, maar weer kunnen functioneren is gewoon heerlijk! Het lijkt een fairy tale, maar het is echt waar! Ik ben heel blij dat ik Triggerpoint Nederland heb ontdekt en in contact ben gekomen met Wilmar. Dank, dank!!!

 

Corinne

Whiplashklachten en hoofdpijn
Ik schrijf normaliter nooit dit soort recensies, maar deze behandeling heeft mij zo goed geholpen dat ik heb aangeboden er eentje te schrijven.  Ik kwam bij Wilmar terecht nadat ik al bijna drie kwart jaar met vrij weinig resultaat door verschillende fysiotherapeuten en manueel therapeuten was behandeld. Door een verkeersongeluk kreeg ik een hersenschudding en whiplashklachten en de hoofdpijn ging maar niet weg. Wilmar keek naar mijn gehele lichaam; zo bleek mijn stuitje in contact te staan met mijn hoge nekwervels. Ook gebruikte hij verschillende technieken zoals tractie en manipulatie, die hij van tevoren goed toelichtte. Naast de uitstekende behandeling (ik ben 1 jaar na het ongeluk eindelijk helemaal pijnvrij!) vind ik het ook erg prettig dat hij precies weet wat hij doet, kundig uitlegt en fysiotherapie combineert met osteopathie.