Combinatiebehandeling lichaam en geest

Sinds 2015 werk ik nauw samen met fysiotherapeut en coach Nienke Feberwee van Emotie als Medicijn. Zij is werkzaam op dezelfde locaties in Utrecht en Wageningen. Onze samenwerking leidt er toe dat wij samen nog effectievere zorg kunnen leveren doordat we de klachten vanaf twee kanten benaderen.

Lichaam en geest zijn innig verbonden, en de invloed van gedachten en gevoelens in de geest is van grote invloed op het lichaam. Sommige klachten kunnen met succes worden opgelost door middel van een puur lichamelijke behandeling. In andere gevallen kan het zijn dat ik u adviseer om langs te gaan bij Emotie als Medicijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer ik waarneem dat:

  • lichamelijke therapie onvoldoende helpt
  • het lichaam traag reageert op therapie
  • de lichamelijk spanning enkele uren of dagen na een behandeling terug komt

Emotie als Medicijn begeleidt door middel van pijneducatie, afname van angst en identificatie en oplossing van oorzakelijke verdrongen gevoelens. Het is bekend dat beladen verdrongen gevoelens veranderde signalen veroorzaken in de hersenen die leiden tot lichamelijke veranderingen, zoals afname van doorbloeding, verhoging van spierspanning of verstoring van orgaanfunctie.

De benadering van Emotie als Medicijn berust op een goed onderbouwd fysiologisch en psychologisch mechanisme dat wordt uitgelegd in verschillende boeken, geschreven door artsen, neurologen, psychologen, psychotherapeuten en ervaringsdeskundigen. Hoewel sommige mensen eraan moeten wennen dat lichamelijke klachten een psychologische oorzaak kunnen hebben, is deze benadering niet zweverig. ze behoort simpelweg tot goede geneeskunde: het opsporen van de oorzaak en deze oplossen.

Voor meer informatie kunt u de website www.emotiealsmedicijn.nl bezoeken.

Cliënt ervaring

Judith (39 jaar)

Pijnklachten in nek, schouders, armen, polsen en handen

Na vier jaar heel beperkt te zijn door ‘’overbelasting’’ van armen, polsen en handen, al enkele behandelaars te hebben gehad met wisselende resultaten, en sinds een jaar ook last te hebben van nek en schouders kwam ik bij Wilmar en Nienke terecht. Wilmar was, na mij de eerste keer te hebben behandeld, positief over de herstelmogelijkheden en herstelperiode. Eerst zien, dan geloven….

De behandelingen bij Wilmar zijn erg pittig, de pijn is hevig.  Enkele dagen tot een week hou ik last, maar tot mijn verbazing ging het na een behandeling ineens heel goed met mijn nek en schouders. Ook de uitwerking op armen, polsen en handen is positief. Ik ben er nu van overtuigd dat vastzittende spieren de (lichamelijke) oorzaak zijn van mijn problemen en dat Wilmar door heeft hoe mij te behandelen. Samen met de therapie van Nienke zet ik in korte tijd grote stappen.

Nienke is in staat de vinger op de zere plek te leggen en je met gesprekken, de literatuur op de website en het werkboek veel inzichten te geven in de achterliggende oorzaak van je pijn, in je eigen houding ten opzicht hiervan en je naar verder herstel te begeleiden.

Ik heb er nu het volste vertrouwen in dat mijn klachten zullen genezen en dat de weg niet eindeloos lang meer zal duren.

Bedankt Wilmar en Nienke!

Meteen een afspraak maken in Utrecht of Wageningen?

Zoek contact